loading...

Nepečeni kolač zdenka - fenomenalan je!

 Sastojci

    UMIJESO KORE PETIT KEKSI (cca. 20 dkg.)

    ŽUTA KREMA
    ¸1 litra mlijeka
    3 pudinga od vanilije
    3 žlice gustina
    18 dkg. šećera
    250 ml. vrhnja za šlag

    PRELJEV PO KREMI
    8 žlica vode
    3 žlice šećera
    10 dkg. čokolade
    7 dkg. margarina
    1 žlićica instant kave
    8 dkg. mljevenih petit keksa

    KREMA OD ŠLAGA
    500 ml. vrhnja za šlag
    15 dkg. mrvica od čokolade
    1 šlagfix

    GLAZURA
    3 žlice vode
    8 dkg. šećera
    15 dkg. čokolade
    6 dkg. margarina


 Priprema

    1.

    U kipuće mlijeko  zakuhajte predhodno izmiješan puding,  gustin i šećer u malo mlijeka i kuhajte par minuta da zagusti.
    2.

    Ostavite da se ohladi uz postepeno mješanje, ili preko pudinga  stavite najlon foliju i pustite da se ohladi. Sada istucite vrhnje u šlag i postepeno dodajte u hladni puding.
    3.

    U lim veličine cca 36*22 cm. posložite petit kekse,...nije ih potrebno vlažiti,... na kekse stavite žutu kremu. Preko žute kreme stavite preljv.
    4.

    Za preljev,... u manji lončić stavite vodu i šećer, kada se šećer otopi stavite čokoladu i instant kavu miješajte do vrenja, tada dodajte margarin i dobro sjedinite.
    5.

    Prelijte po žutoj kremi pa po tome odmah posipajte samljevene petit kekse, koje utisnite u preljev. Pustite da se sve to  stegne.
    6.

    Sada izmiksajte šlag, u njega umiksajte šlagfix, kada je gotov sa kuhačom polako umiješajte čokoladne mrvice.

    Kada se preljev na žutoj kremi dovoljno stegnuo preko njega premažite kremu od šlaga.


    7.

    Na to stavite glazuru od čokolade,... u manji lončić stavite vodu i šećer, kada se šećer otopi stavite čokoladu miješajte do vrenja, glazura mora da bude glatka,...tada dodajte margarin i dobro sjedinite,  prelijte po kremi od šlaga.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar