loading...

Pileće rolice punjene tikvicama i mozzarellom - jako ukusno!

 Sastojci 4 osobe

    4 pileća fileta (cca 600 g)
    2 žlice maslinovog ulja
    1/2 glavice manjeg crvenog luka
    1 veći režanj češnjaka
    1 srednje velika tikvica
    125 g mozzarelle
    40 g ribanog parmezana
    sol
    papar


    Paniranje:
    1/2 limuna svježe iscijeđeni sok
    4 žlice maslinovog ulja
    3 žlice ribanog parmezana
    4 žlice krušnih mrvica

    Po vrhu:
    malo maslinovog ulja
    malo mozzarelle
    malo ribanog topivog sira
    malo origana

 Priprema

    1.

    Na malo maslinovog ulja zažutiti sitno rezan luk, malo posoliti. Kad uvene, dodati sitno rezan češnjak i čim zamiriše, ubaciti krupno ribane tikvice. Još malo posoliti i pirjati par minuta dok se tekućina od tikvica ne posuši.

    Ohladiti.
    2.

    U ohlađene tikvice dodati papar, sitno ribani parmezan i ribanu ili sitno rezanu mozzarellu. Malo mozzarelle ostaviti za posuti po vrhu.
    3.

    Pileće filete rastanjiti glatkom stranom batića za meso između dvije prozirne folije ili u najlon vrećici. Svaki filet ostaviti na komadu folije. Posoliti i popapriti s obje strane.

    Nadjev rasporediti na 2/3 površine fileta s duže strane, pa uz pomoć folije urolati prema praznoj strani. Foliju maknuti.
    4.

    Vatrostalnu posudu lagano nauljiti maslinovim uljem.

    U plitkom tanjuru pomiješati limunov sok i maslinovo ulje.

    U drugom tanjuru pomiješati krušne mrvice i ribani parmezan.

    Rolice uvaljati u mješavinu sa uljem, pa u mješavinu sa mrvicama da se dobro oblože i slagati u vatrostalnu posudu tako da spoj bude okrenut prema dolje (čačkalica nije potrebna).

    Po vrhu posprejati maslinovim uljem i staviti u pećnicu zagrijanu na 200"C. Peći 40-50 minuta ili dok ne dobiju žuto smeđu boju.

    Pred kraj pomiješati ribani topivi sir i ostatak narezane mozzarelle, posuti po rolicama, posuti i sa malo sušenog origana i zapeći samo da se sir otopi.

    Na kraju će se ispod rolica stvoriti fini, gusti umak.
    5.

    Recept sam vidjela ovdje, ali sam dodala neke stvari.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar