loading...

Tijesto za sve vrste savijača i slatkih i slanih, jako, jako slično gotovom razvaljanom lisnatom tijestu!

 Sastojci

    300 g mekog brašna
    250 g maslaca
    1 kiselo vrhnje 20%mm (200g)
    na vrh noža soli


 Priprema

    1.

    Maslac izmrviti u brašnu, dodati sol i kiselo vrhnje i zamijesiti tijesto.

    Oblikovati u pravokutnu ploču otprilike 3-4 cm debljine, umotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjak na par sati, najbolje preko noći. Bitno je da je tijesto pravilno oblikovano jer se više ne mijesi.

   
    2.

    Za lakše rukovanje, tijesto izvađeno iz hladnjaka podijeliti na 4 dijela i svaki razvaljati na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik.

    (Dok jedan komad valjate, druge držite u hladnjaku).

    Nadijevati slatkim ili slanim nadjevom.
    3.

    Tijesto se može zamrznuti.


    4.

    Ja sam štrudel sa jabukama pekla 40 minuta na 180"C.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar