Veoma jednostavan i fin kolač.... - Tri Leće!

 Sastojci

    biskvit
    4 jaja
    150 g šećera
    200 g Glatkog brašna Podravka
    1 Prašak za pecivo Docela
    preliv
    500 ml Slatkog vrhnja Dolcela
    300 ml mlijeka
    200 ml vrhnja za kafu 12% mm(jedna čašica)
    još
    300g gotovog karamel preliva




 Priprema

    1.

    Upaliti rernu na 180 stepeni.

    Jaja zajedno sa šećerom dobro umutiti da pobijele.

    Umućenoj smjesi dodati brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjediniti pa izliti u tepsiju dimenzija 20 x 30.

    Tepsiju prije toga pomastiti i pobrašniti.

    Peći 20-25 minuta da blago porumeni i da proba sa čačkalicom bude suha.
    2.

    Dok se biskvit peče u dubljoj zdjeli pomiješamo vrhnja i mlijeko.
    3.

    Pečen i malo prohlađen biskvit izvadimo iz tepsije, a pola preliva izlijemo u tepsiju i vratimo biskvit s tim da sada donju stranu okrenemo da nam bude gore i nabockamo je čačkalicom.Ostatak preliva lagano sipamo po biskvitu.




   
    4.

    Ostavimo desetak minuta pa kolač premažemo karamel kremom.Ostavimo preko noći da kolač dobro upije mlijeka..

    Mlak kolač i hladan preliv.....
    5.

    JA sam ovdje koristila gotov karamel, jer je jednostavnije, a imamo ga za kupiti.Nekoliko puta sam pravila i svoj karamel koji mi jednostavno nije bio to.

Posluživanje

Poslužiti uz šoljicu fine kafe.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar