loading...

Voćne karamele - Ovo nije slično Kiki karamelama, ne sadrži želatinu..Ovo su prave domaće karamele sa voćem. Posebnog su okusa!!!

 Sastojci

    250 g šečera
    120 g meda
    1 dl kondenziranog mlijeka ili slatkog vrhnja
    60 g maslaca (posoljenoga)
    150 g pirea od aromatičnog voća tipa maline, jagode, borovnice...


 Priprema

    1.

    Pripremite voće, usitnite u blenderu, procijedite po želji (ja nisam a ne volim koštice iz šumskog voća).

    U posudu sa debelim dnom usipajte šečer, med, voćni pire, maslac i kondenzirano mlijeko/ sl. vrhnje i stavite na jaku vatru. Stijenke obrišite četkicom umočenom u hladnu vodu.
    2.

     Kada se počne pjeniti, malo smanjite. Treba postići 120°C, meni je trebalo oko 15ak minuta uz miješanje.

    Ako nemate termometar za bombone možete se poslužiti trikom sa čašom vode, kapnete malo smjese ako ostane čvrsta i ne deformira se gotovo je!

    3.

    Izlijte u silikonske kalupe ili četvrtasti lim obložen masnim papirom. NEMOJTE strugati masu sa dna jer je ona postigla veću temp.! Pustite da se dobro ohladi i narežite na kocke ili pravokutnike. Ova količina dovoljna je za 30-ak većih karamela.

   

    4.

    Nisam probala sa jabukama, limunom, narančama  i sl. za to još javim dojmove kada isprobam, zahtjevi za recept su bili brojni pa nisam stigla hehe :)

    Obavezno ih umotajte u papiriće jer će vam se u protivnom zalijepiti jedna za drugu ili za podlogu na kojoj su. Također kod rezanja pomaže ako ih stavite prvo u hladnjak i nož lagano namažete maslacem.  Ostanu svježe nekoliko tjedana na sobnoj temp. U hladnjaku se jako stisnu ali traju još duže.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar