loading...

Čokoladne kocke - Vrlo jednostavne kocke čokoladnog okusa!

 Sastojci

    Za biskvitne kore:
    6 jaja
    5 žlica šećera
    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 prašak za pecivo Docela
    1 Rum šećer Dolcela
    6 žlica pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1 dcl ulja
    2 žlice kakaa u prahu Dolcela
    Za kremu:
    1 Puding čokolada Dolcela
    0,5l mlijeka
    5 žlica šećera
    Za močenje biskvitnih kora:
    2 dcl mlijeka
    1 Rum šećer Dolcela
    Za čokoladnu glazuru:
    10 dag čokolade za kuhanje
    8 dag margarina
    3 žlice vode
    3 žlice šećera


 Priprema

    1.

    Izmiksati sastojke kao za običan biskvit.

    Margarinom premazati tepsiju i pobrašniti, te peći oko 20 min na 180°C.
    2.

    Pečeni biskvit dobro ohladiti, prerezati na dvije kore te natopiti obje kore mješavinom mlijeka i rum šećera.
    3.

    Pripremiti puding od čokolade prema uputi na pakiranju te ga vrućeg preliti preko prve biskvitne kore.

    Poklopiti drugom korom i ostaviti da se dobro ohladi.
    4.

    Čokoladu za kuhanje sa šećerom i vodom otopiti na pari, a kada se čokolada potpuno otopi, dodati margarin rezan na listiće te dobro sjediniti.

    Paziti da ne uzavrije te toplu glazuru preliti preko kolača.



Posluživanje

Kolač dobro ohladiti prije posluživanja.

DOBAR TEK!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar