Sastojci 4 osobe
Tijesto:
3 jaja
200g Šećera ( kristal)
1 vanilija šećer
oko500g Glatkog brašna Podravka
na vrh noža soli
240ml ulja
1 pecivni prašak
korica limuna /opcionalno
Čokoladno punjenje:
120ml vrhnja mliječnog
120g čokolade za kuhanje
đem:
2-3žlice đema od marelice
2žlice Kokosovog brašna Dolcela
Priprema
1.
Izradite jaja sa šećerom i vanilija šećerom da postanu pjenasti, dodate ulje, nastavite miješati kratko da se povežu u smjesu, ako stavljate sad dodati koricu limuna..Dodati polovicu brašna sa pecivnim praškom i soli, miješati uz dodavanje brašna dok ne dobijete glatko, mekano tijesto koje se lijepi.Izručiti na radni stol.
2.
Zagrijati pećnicu n 180C
Podijeli tijesto na 4 dijela.Svaki dio formirati u dugu štrucu.Staviti na lim na koji ste stavili papir za pečenje, u sredini izdubiti prstima rupu.na rubovima oštrim nožem zarezati tijesto.
3.
Peci u zagrijanoj pećnici negdje 20-25 min.Izvaditi vani da se ohladi.Možete dok je toplo drvenom žlicom još malo produbiti utore. Za čokoladni nadjev:otopiti čokoladu u vrhnju za kuhanje, pustiti kratko da se ohladi.Učiti čokoladu dva utora posuti preprženim komadićima lješnjakom.Đem isto otopiti na laganoj vatri uliti tekući đem u preostala dva utora posuti kokosom.
4.
Pustite da se sve dobro ohladi i stisne, narežite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar