loading...

Fini i jednostavni Božićni kolačići, vrlo izdašni, rađeni sa uljem ali vjerujete jako ukusni i prhki.

 Sastojci 4 osobe

    Tijesto:
    3 jaja
    200g Šećera ( kristal)
    1 vanilija šećer
    oko500g Glatkog brašna Podravka
    na vrh noža soli
    240ml ulja
    1 pecivni prašak
    korica limuna /opcionalno


    Čokoladno punjenje:
    120ml vrhnja mliječnog
    120g čokolade za kuhanje

    đem:
    2-3žlice đema od marelice
    2žlice Kokosovog brašna Dolcela

 Priprema

    1.

    Izradite jaja sa šećerom i vanilija šećerom da postanu pjenasti, dodate ulje, nastavite miješati kratko da se povežu u smjesu, ako stavljate sad dodati koricu limuna..Dodati polovicu brašna sa pecivnim praškom i soli, miješati uz dodavanje brašna dok ne dobijete glatko, mekano tijesto koje se lijepi.Izručiti na  radni stol.
    2.

    Zagrijati pećnicu n 180C
    Podijeli tijesto na 4 dijela.Svaki dio formirati u dugu štrucu.Staviti na lim na koji ste stavili papir za pečenje, u sredini izdubiti prstima rupu.na rubovima oštrim nožem zarezati tijesto.



    3.

    Peci u zagrijanoj pećnici negdje 20-25 min.Izvaditi vani da se ohladi.Možete dok je toplo drvenom žlicom još malo produbiti utore.   Za čokoladni nadjev:otopiti čokoladu u vrhnju za kuhanje, pustiti kratko da se ohladi.Učiti čokoladu dva utora posuti preprženim komadićima lješnjakom.Đem isto otopiti na laganoj vatri uliti tekući đem u preostala dva utora posuti kokosom.
    4.

    Pustite da se sve dobro ohladi i stisne, narežite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar