Jako je ukusno i mekano ,mirisno,i nije potrebno čekanje da kore otpuste - Medena pita s orasima!

 Sastojci 6 osoba

    Kore
    1 jaje
    14 dkg šećera
    8,5 dkg maslaca
    25 ml mlijeka
    25 ml vode
    7,5 dkg meda
    1 žlica zaĉina za medenjake
    14 dkg mljevenih oraha
    28dkg Pšenično glatko brašno Podravka
    1 žlica žlice kakaa u prahu Dolcela
    1 prašak za pecivo Dolcela





    Krema
    2dcl slatkog vrhnja za kuhanje
    4 dcl mlijeka
    9 dkg glatkog brašna
    5 dkg šećera
    20dkg maslaca
    5dkg meda
    Glazura
    10 dkg čokolade crne za kuhanje
    50 ml slatkog vrhnja za šlag 5+ Dolcela
    5 dkg maslaca
    rezani orasi za dekoraciju ili dekor gotovi ukrasi

 Priprema

    1.

    Nisam u ovoj žurbi slikala korake pripreme,pa ću se potruditi da što bolje pojasnim sve korake pripreme.U jednu posudu stavite glatko brašno,prašak za pecivo ,začine za medenjake i mljevene orahe i kakao.U drugu posudu stavite maslac,jaje,med,vodu i mlijeko i stavite na tihu vatru ili na posudu s parom da vam se ti sastojci otope.Mješajte .
    2.

    Kad je mokra mješavina homogena kuhačom u nju umješajte suhe sastojke.To bude priliĉno mekano,ali stavite u hladnjak na sat vremena pa će se smjesa stisnuti.
    3.

    Dok tijesto dolazi k sebi,skuhajte kremu.Polovicu mlijeka od ukupne mjere zajedno s slatkim vrhnjem za kuhanje i šećerom stavite u lonac.Pomiješajte brašno i polovicu mlijeka u masu bez grudica koju ćete uliti u zavrelo mlijeko s vrhnjem.Mješajte dok ne vidite da krema pomalo vri,pa mješajte ,dok s pjenjače teško pada ,to je to.Tad to maknite iz rajngle u posudu za miksanje i pokrijte pl.folijom i ostavite hladiti na sobnoj temperaturi.
    4.

    Izrežite si nekoliko komada pek papira jer kore podijeljene na 4 dijela morate valjati između dva papira.Obavezno.Nema tu od brašna pomoći:).Strpljivo valjajte ..i tada gornji papir odvojite ,s donjim koru na naopako okrenutu tepsiju i u pećnicu na 180*C nekih 8 minuta.Kako koju koru izvadite ostavite ju na stolu skup s papirom.I tako sve  redom razvaljajte i ispecite.Kore izgledaju tanke ali se podignu u pečenju.
    5.

    Ohlađenu kremu prvo malo izmiksajte ,tad dodajte omekšani maslac i na kraju med.Ja sam koristila med od lavande,a vi koristite koji volite.
    6.

    Kremu podijelite na tri dijela i nafilajte hladne kore.Stavite oprezno tu instalaciju u tepsiju prikladna oblika .Zašto?Zato jer gore ide ganache od vrhnja i čokolade pa je tako spretnije.Ja to nisam napravila i samo sam na poslužavniku prelila kore,i popucao mi ganache..hm.U časopisu su ga posuli kosanim orasima,sad ne znam jel to strateški ili zbog okusa ili..kako ide Božić ja sam posula dekor zvjezdicama.
    7.

    Pita se može rezati ĉim se glazura stegne,mekana je i zbilja ukusna.





    8.

    Tepsija je veliĉine31*35 cm.A ganache napravite da lagano do vrenja zagrijte vrnje s ĉokoladom,mješajte dok se ĉokolada ne otopi,u malo ohlađeno stavite maslac ,sve vrijeme mješajući.To bi bilo to..:)

Posluživanje

Poslužite kako vam drago,uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar