loading...

Karamel cheesecake - U kombinaciji s lješnjakom i karamelom - dobitna kombinacija!!!!

 Sastojci

    Sastojci za podlogu:
    200 g mljevenog keksa
    70 g mljevenih lješnjaka
    120 g maslaca

    Sastojci za kremu:
    500 g sira philadelphije
    400 g sirnog namaza
    100 g bijele čokolade
    80 g šećera u prahu
    3 jaja
    1 žličica ekstrakta vanilije

    Sastojci za karamel:
    200 g šećera
    4 žlice vode
    2 dl mliječnog vrhnja za šlag
    40 g maslaca
    ½ žličice soli

    Sastojci za ukrašavanje:
    rezani lješnjaci


 Priprema

    1.

    Podloga

    Mikserom umutiti mljeveni keks, lješnjake i otopljeni maslac. Podlogu kalupa promjera 24 cm namazati maslacem, a rub obložiti masnim papirom. Smjesu utisnuti u kalup. Čuvati u hladnjaku dok se priprema krema.
    2.

    Svi sastojci za kremu trebaju biti sobne temperature. Sir, namaz i šećer mutiti mikserom, dodati jedno po jedno već umućeno jaje. Na kraju umiješati otopljenu čokoladu i ekstrakt vanilije.
    3.

    Kalup omotati folijom, uliti kremu i poravnati. Kalup položiti u posudu, uliti vrelu vodu (oko 2 cm visine) te sve položiti u donji dio zagrijane pećnice. Tortu peći oko 60 minuta na 160 ˚C. Isključiti pećnicu, malo otvoriti vrata pećnice i tortu lagano hladiti.
    4.

    Tortu hladiti nekoliko sati na sobnoj temperaturi te je držati u hladnjaku nekoliko sati.
    5.

    Karamel

    Šećer i vodu grijati bez miješanja. Povremeno protresti posudu. Kad se šećer otopi i dobije zlatnu boju lagano uliti vrhnje te grijati miješajući. Dodati maslac i sol. Otopiti. Karamel uliti u staklenu posudu i ohladiti. Držati u hladnjaku.


    6.

    Krišku torte preliti karamelom i posuti rezanim lješnjacima.

   

    Karamel se hlađenjem zgusne te ga je prije uporabe potrebno zagrijati.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar