loading...

Punjena mesna štruca omotana slaninom - savršena, veoma ukusna!

 Sastojci

    2 paprike zelena, crvena
    1 kapula ili par ljutika
    850g mješanog mljevenog mesa
    po ukusu sol, papar
    po ukusu slatka mljevena paprika
    malo Origano sušeni Podravka
    po ukusu Vegeta Maestro kajenskog papra
    250g topvoig sira u lisićima
    300 g tanko rezane slanine


 Priprema

    1.

    Zagrijte pećnicu  na 180°C
    2.

    Dinstajte  nasjeckanu papriku i kapulu na srednjoj temeraturi  dok  paprika i kapula  ne omekšaju , posolite . Ostavite da se ohladi u zdjelici.
    3.

    Pomiješajte mljeveno meso s začinskim biljem suhi  origano , kajen , sol i paprom. Na list alu folije postavite mljeveno meso  u  oblik pravokutnika.
    4.

    Posložite povrh ploške sira.
    5.

     Rasporedite dinstanu  papriku i kapulu .
    6.

    Lagano zarolajte  meso s manjeg kraja pravokutnika, koristeći foliju da biste ga  zarolali u roladu .
    7.

    Posložite  trake slanine na drugu alu  foliju .
    8.

    prenesite štrucu  i ponovite rolanje , pazeći da je meso  čvrsto omotano.

    9.

    Ako je moguće pecite štrucu u kalupu za kruh. Na taj način sokovi će ostati u mesu, a zbog toga  štruca biti daleko sočnija i zadržati lijep oblik  što nije  naodmet.

    Najprije pecite  ,umotano u foliji oko  20 minuta.
    10.

    Zatim razotkrite i pecite  dodatnih 30 tak minuta.Nakon pečenja štrucu je najbolje pustiti da odstoji 15 tak  minuta prije posluživanja.


Posluživanje

Dobar tek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar