2 paprike zelena, crvena
1 kapula ili par ljutika
850g mješanog mljevenog mesa
po ukusu sol, papar
po ukusu slatka mljevena paprika
malo Origano sušeni Podravka
po ukusu Vegeta Maestro kajenskog papra
250g topvoig sira u lisićima
300 g tanko rezane slanine
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 180°C
2.
Dinstajte nasjeckanu papriku i kapulu na srednjoj temeraturi dok paprika i kapula ne omekšaju , posolite . Ostavite da se ohladi u zdjelici.
3.
Pomiješajte mljeveno meso s začinskim biljem suhi origano , kajen , sol i paprom. Na list alu folije postavite mljeveno meso u oblik pravokutnika.
4.
Posložite povrh ploške sira.
5.
Rasporedite dinstanu papriku i kapulu .
6.
Lagano zarolajte meso s manjeg kraja pravokutnika, koristeći foliju da biste ga zarolali u roladu .
7.
Posložite trake slanine na drugu alu foliju .
8.
prenesite štrucu i ponovite rolanje , pazeći da je meso čvrsto omotano.
9.
Ako je moguće pecite štrucu u kalupu za kruh. Na taj način sokovi će ostati u mesu, a zbog toga štruca biti daleko sočnija i zadržati lijep oblik što nije naodmet.
Najprije pecite ,umotano u foliji oko 20 minuta.
10.
Zatim razotkrite i pecite dodatnih 30 tak minuta.Nakon pečenja štrucu je najbolje pustiti da odstoji 15 tak minuta prije posluživanja.
Posluživanje
Dobar tek!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar