loading...

Desert koji se ne odbija! - Mmmmm predivan!

 Sastojci 6 osoba

    LISNATE ROLICE:
    1000 g lisnato tijesto
    maslac/margarin/sv.mast za premazivanje kalupa
    1 kom jaje za premazivanje rolica

    KREMA:
    1 kom Puding vanilija bourbon premium Dolcela
    3,5 dl mlijeka
    4 žlice Šećera ( kristal)
    250 g mascarpone sira
    2 dl Šlag 5 + Dolcela

    I JOŠ:
    šećer u prahu za posipavanje


 Priprema

    1.

    Lisnato tijesto (2 paketa po 500g) izvadite iz zamrzivača i ostavite na sobnoj temperaturi cca 2 sata da se polako odmrzne.
    2.

    Pripremite kalupe za cannole, odnosno namažite ih maslacem, margarinom ili sv.masti te ostavite sa strane.
    3.

    Lisnato tijesto razvaljajte na tanko (2 mm) i režite trakice koje ćete namotati na kalupe. Moj savjet je da svaki paket lisnatog prerežete na pola i svaki dio razvaljate u pravokutnik. Dakle od navedene količine dobijete 4 pravokutnika. Svaki od njih narežete na trakice širine 2 cm. Kalupi koje sam koristila duljine su 6,5 cm, te za jednu rolicu potrebna je traka duljine 26 cm.
    4.

    Zagrijte pećnicu na 200°C. Plitki pleh veličine pećnice obložite papirom za pečenje, te rasporedite kalupe sa namotanim tijestom. Cannole premažite razmućenim jajetom i stavite u pećnicu tek kada se u potpunosti zagrijala te pecite dok cannoli ne poprime zlatnu boju (moji su bili pečeni za 10-12 min).
    5.

    Cannole pustite da se u potpunosti ohlade, a za to vrijeme pripremite kremu.
    6.

    Prašak za puding od Bourbon vanilije promiješajte sa šećerom, a zatim dodajte 0,5 dl mlijeka, ponovno dobro promiješajte te ulijte u lonac u kojem ste zakuhali 3 dl mlijeka. Miješajte žicama, a kad se puding stisne, maknite sa vatre i stavite sa strane da se u potpunosti ohladi.
    7.

    Kad se puding u potpunosti ohladio, izradite ga mikserom da ne bi ostale grudice. U drugoj posudi izradite mikserom tekući biljni šlag (koristila sam Dolcela tekući biljni šlag koji je srednje čvrst, a ako koristite slatko vrhnje koje nije dovoljno čvrsto, dodajte jedan šlagfix). U puding dodajte mascarpone sir, istučeni šlag te izradite kremu mikserom.


    8.

    Uzmice špricu za ukrašavanje te napunite cannole kremom.
    9.

    Prije posluživanja cannole pospite šećerom u prahu.
    10.

    Od ove količine dobije se 60 kom cannola duljine 6,5 cm.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar