Fina bijela pita s makom - morate probati!

 Sastojci 12 osoba

    Kore:
    80 dag brašna
    25 dag maslaca
    20 dag šećera
    1 sok i kora limuna
    1 vanilin šećer
    1 prašak za pecivo
    3 jaja
    3 velike žlice kiselog vrhnja





    Nadjev:
    80 dag mljevenog maka
    45 dag šećera
    7.5 dl mlijeka
    15 dag preprženih mljevenih lješnjaka
    2 vanilin šećera
    3 žlice marmelade od malina
    25 dag otopljenog maslaca

    Glazura:
    25 dag bijele čokolade

 Priprema

    1.

    Zamijesite od svih sastojaka za kore tijesto.
    2.

    Podijelite na 8 jednakih dijelova.
    3.

    Razvaljajte skroz tanko između papira za pečenje.

    Dimenzije mojeg pleha su 30x40.
    4.

    Pecite vrlo kratko na slaboj vatri. Ne smiju pocrvenjeti!
    5.

    Za kremu zakuhajte mlijeko, dodajte mu mak, promiješajte i dodajte ostale sastojke. Ohladite
    6.

    Slažite red tijesta i red nadjeva, pazite  da imate dovoljno za cijeli kolač.
    7.

    Završite tijestom, opteretite i ostavite preko noći da se poveže.
    8.

    Drugi dan rastopite bijelu čokoladu i njome premažite cijelu površinu kolača.
    9.

    Režite na istu veličinu kao i mađaricu.





Posluživanje
Ako vam fali mlijeka u kremi-dodajte još. Ako se kore ne daju lijepo umijesiti, ili puca tijesto, dodajte im mlijeka.Umjesto lješnjaka koristite bademe ili orahe. Ja volim i imam lješnjake. Marmeladu kiselu stavim da učinim kolač zanimljivim i razbijem monotoniju maka i šećera. Količinu šećera prilagodite sebi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar