loading...

Kinder torta - okus savršenstva!

 Sastojci

    Za koru
    4 jajeta
    4 kasike secera
    4 kasike tople vode
    4 kasike brasna
    2 kasike kakao
    1 prasak za pecivo Dolcela
    Za preliv
    100ml cokoladnog mlijeka


    Za fil
    1l mlijeka
    6 kasika secera
    8 kasika gustina
    200g maslaca
    Za glazuru
    200g cokolade
    500ml slatke pavlake

 Priprema

    1.

    Za koru umutiti jaja sa secerom i potom dodavati ostale sastojke.Koru peci 20 minuta na 200 stepeni.Kad se prohladi ,zaliti cokoladnim mlijekom.
    2.

    Fil ppraviti ko puding,a kada se prohladi ,dodati omeksani maslac i ujednaciti smjesu.Za glazuru zagrijavati na vatri slatku pavlaku do tacke vrenja.Dodati cokoladu i mijesati dok se ne sjedini.


    3.

    Istresti u posudu i ostaviti u frizideru da se ohladi.Vremenom ce se stegnuti ,pa se moze premazati torta.Po zelji ukrasiti mljevenim keksom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar