loading...

Milka rozenka - Još jedna rozenka sa čokoladom i lješnjacima, jako ukusna !

 Sastojci

    1 pak rozen kora
    1 l mlijeka
    10 žlica šećera
    3 Pudinga lješnjak Dolcela
    240 gr milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima
    100 gr mljevenog plazma keksa
    4 žlice Gussnel Dolcela (gustin)
    200 gr margarina
    4 žlice šećera u prahu
    glazura:
    200 gr čokolade za kuhanje
    6 žlica ulja


 Priprema

    1.

    Odvojiti 3 dl mlijeka, izmješati sa pudingom, gustinom i šećerom pa zakuhati u ostatak provrelog mlijeka. Mješati dok se fil zgusne, pa dodati 240 gr milka čokolade i izmješati dok se čokolada rastopi. Kad se fil ohladi, posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa spojiti sa filom i dodati mljevenu plazmu.
    2.

    Filovati rozen kore, po nekoliko kašika fila, na zadnju samo tanko namazati fil. Dok filujete, svaku koru blago pritisnuti rukom i fino pravnati. Ostaviti u frižideru oko sat vremena pa preliti glazurom.
    3.

    Za glazuru otopiti čokoladu i ulje, malo prohladiti pa preliti preko torte i zagladiti dugačkim nožem. Ostaviti u frižideru ili na hladnom preko noći.


    4.

    Prije rezanja izvaditi iz frižidera, 15 min na sobnu temperaturu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar