BISKVIT:
6 bjelanjaka
200 g šećera
150 g lješnjaka
2 žlice krušnih mrvica
3 žlice brašna
1 prašak za pecivo
KREMA:
7 dcl mlijeka
2 Pudinga okus vanilija Dolcela
6 žumanjaka
100 g šećera
100 g čokolade
200 g margarina
još dodatno: 1 paket petit keksa, 1 žlica ruma, turska kava kuhana
Priprema
1.
BISKVIT: Bjelanjke miksati sa malo soli i šećerom da postanu čvrsti. Potom dodati ostale suhe sastojke i lagano ručno promiješati da se sve sjedini. Brašno i prašak za pecivo prosijati. Smjesu staviti u kalup za pečenje i peći na 180°C oko 20 minuta da dobije lijepu rumenu boju.
2.
KREMA:
Staviti mlijeko da prokuha sa malo šećera. Izmiksati žumanjke, šećer, puding i malo mlijeka koje se oduzme od onih 7 dcl. Kada mlijeko zakipi polako lijevati smjesu i cijelo vrijeme miješati da krema ne dobije grudice. Kuhati nekoliko minuta i staviti sa strane da se dobro ohladi. Kada se krema ohladi podijeliti kremu na dva dijela i u jedan dodati čokoladu i margarin a u drugu samo margarin. Od onih 200 g u svaki dio stavimo pola, dakle 100 g margarina.
3.
SLAGANJE:
biskvit-žuta krema-petit keks-crna krema-mljeveni lješnjaci
Preuzeto sa: www.coolinarika.com Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar