loading...

Trostruki užitak - ukusan, savršen!


 Sastojci 10 osoba

    BISKVIT:
    6 bjelanjaka
    200 g šećera
    150 g lješnjaka
    2 žlice krušnih mrvica
    3 žlice brašna
    1 prašak za pecivo
    KREMA:
    7 dcl mlijeka
    2 Pudinga okus vanilija Dolcela
    6 žumanjaka
    100 g šećera
    100 g čokolade
    200 g margarina
    još dodatno: 1 paket petit keksa, 1 žlica ruma, turska kava kuhana


 Priprema

    1.

    BISKVIT: Bjelanjke miksati sa malo soli i šećerom da postanu čvrsti. Potom dodati ostale suhe sastojke i lagano ručno promiješati da se sve sjedini. Brašno i prašak za pecivo prosijati. Smjesu staviti u kalup za pečenje i peći na 180°C oko 20 minuta da dobije lijepu rumenu boju.
    2.

    KREMA:

    Staviti mlijeko da prokuha sa malo šećera. Izmiksati žumanjke, šećer, puding i malo mlijeka koje se oduzme od onih 7 dcl. Kada mlijeko zakipi polako lijevati smjesu i cijelo vrijeme miješati da krema ne dobije grudice. Kuhati nekoliko minuta i staviti sa strane da se dobro ohladi. Kada se krema ohladi podijeliti kremu na dva dijela i u jedan dodati čokoladu i margarin a u drugu samo margarin. Od onih 200 g u svaki dio stavimo pola, dakle 100 g margarina.


    3.

    SLAGANJE:

    biskvit-žuta krema-petit keks-crna krema-mljeveni lješnjaci

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar