loading...

Američki tiramisu - ukus savršenstva.

 Sastojci

    Brownies
    180 ml suncokretova ulja
    300 g sećera ( kristal)
    2 Vanilin šećer Dolcela
    3 jaja
    100 g glatkog brasna
    60 g kakaa u prahu Dolcela
    1/2 zlicice Praska za pecivo Docela
    1/4 zlicice soli
    2 zlicice instant kave

    Chocolate chip keksici
    85 g sećera ( kristal)
    75 g smedjeg secera
    100 g maslaca sobne temperature
    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 jaje
    180 g Glatkog brašna Podravka
    2/3 zlicice Sode bikarbone Dolcela
    1/4 zlicice soli
    150 g tamne cokolade 70%


    Nadjev
    8 zumanjaka
    200 g sećera ( kristal)
    360 g mascarpone sira
    500 ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo

    Tekucina za namakanje keksica
    100 ml toplog mlijeka
    2 zlice instant kave
    100 ml likera od kave

    I jos
    20-25 Oreo keksica
    kakao za posipanje
    ribana cokolada za posipanje

 Priprema

    1.

    Najprije napravi i ispeci keksice , a mozes ih napraviti i nekoliko dana unaprijed i cuvati u dobro zatvorenoj kutiji . U zdjeli za mijesanje pjenasto izmuti oba secera sa maslacem , pa dodaj jaje i vaniliju , kratko izmjesaj i dodaj brasno pomijesano sa sodom i soli . Sve izmuti u jednolicnu smjesu i na kraju umijesaj nasjeckanu cokoladu . Zlicom za sladoled grabi tijesto i spustaj hrpice na lim oblozen papirom za pecenje . Peci keksice 8-10 min na 190 stupnjeva . Potpuno ohladi na resetki za hladjenje .
    2.

    Dok se keksici hlade napravi brownies podlogu tako sto ces  izmijesati ulje , secer i vaniliju , pa umutiti jaja , te na kraju dodaj prosijano skupa brasno , kakao , prasak , sol i kavu .  Sve izmijesaj u jednolicnu masu . Dubljem  pekacu dimenzija 23x33 cm premazi i posuj kakaom samo dno ( ne i stranice ) , pa ispi pripremljeno tijesto i poravnaj . Peci u zagrijanoj pecnici na 170 stupnjeva 20-25 min . Ohladi potpuno u pekacu i neka tako i ostane .
    3.

    Nakon sto su svi djelovi kolaca ispeceni i ohladjeni , napravi nadjev tako sto ces izmijesati zumanjke sa secerom i kuhati na pari 6-8 min stalno mijesajuci . Skini sa pare zdjelu i ohladi smjesu . Vrhnje umuti u slag , a mascarpone dobro izmuti i polako mu dodaji mjesavinu sa zumanjcima stalno mijesajuci mikserom . Na kraju u kremu iskljucivo spatulom umijesaj istuceno slatko vrhnje . Ostavi sa strane .
    4.

    U dublju zdjelicu izmijesaj sastojke za natapanje keksica i brownies tako sto ces u toplom mlijeku otopiti instant kavu , pa na kraju dodati liker i dobro promijesati . Pecenu i hladnu podlogu od brownies ostavi u pekacu i natopi je sa 5-6 zlica pripremljene tekucine .
    5.

    Preko podloge od brownies premazi 1/3 pripremljenog nadjeva . Pa preko nadjeva poslozi chocolate chip keksice natopljene u tekucini sa likerom , i keksice premazi sa drugom trecinom nadjeva , pa preko nadjeva poslozi natopljene Oreo keksice . Na kraju Oreo keksice premazi sa ostatkom nadjeva i lijepo poravnaj po povrsini .


    6.

    Cijeli kolac pospi sa kakaom i krupno ribanom cokoladom . Prekrij plasticnom folijom i spremi u hladnjak da se sve dobro rashladi najmanje 3-4 sata , a najbolje je preko noci . ( Ja sam uduplala recept kao sto se vidi na slikama , jer sam radila za vecu skupinu ljudi ) Inace kolac mozete raditi i u obliku torte tako sto cete koristiti 2/3 recepta .
    7.

    Rashladjeni kolac rezi na kocke i serviraj uz salicu dobre kave .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar