loading...

Češki kolač - najbolja verzija!

 Sastojci

    Biskvit
    4 jaja
    5 žlica šećera
    5 žlica brašna
    3 žlice kakaa
    1 prašak za pecivo
    3 žlice mlijeka
    3 žlice ulja


    Krema
    0.5 l mlijeka
    20 dag šećera
    1 vanilin šećer
    5 žumanjaka
    20 dag margarina
    5 žlica brašna

    Bijela glazura
    5 bjelanjaka
    25 dag šećera u prahu
    1 vanilin šećer

 Priprema

    1.
    Jaja izmiksati sa šećerom, dodati mlijeko i ulje te na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Peći na 180 C.
    2.
    Žumanjke i brašno umutiti s malo mlijeka i uliti u preostalo mlijeko prokuhalo sa šećerom. Kuhati dok se zgusne. U vruću kremu dodati margarin i miješati dok se ne ujedini s kremom. Margarin se može i pjenasto izraditi pa onda izmiksati s hladnom kremom, ali onda krema neće imati lijepu žutu boju već će biti bijela. Premazati hladan biskvit.


    3.
    Bjelanjke, šećer i vanilin šećer malo izmiksati, a zatim još 10-ak minuta na pari. Premazati preko kreme.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar