Sastojci
Biskvit
4 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
3 žlice mlijeka
3 žlice ulja
Krema
0.5 l mlijeka
20 dag šećera
1 vanilin šećer
5 žumanjaka
20 dag margarina
5 žlica brašna
Bijela glazura
5 bjelanjaka
25 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
Priprema
1.
Jaja izmiksati sa šećerom, dodati mlijeko i ulje te na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Peći na 180 C.
2.
Žumanjke i brašno umutiti s malo mlijeka i uliti u preostalo mlijeko prokuhalo sa šećerom. Kuhati dok se zgusne. U vruću kremu dodati margarin i miješati dok se ne ujedini s kremom. Margarin se može i pjenasto izraditi pa onda izmiksati s hladnom kremom, ali onda krema neće imati lijepu žutu boju već će biti bijela. Premazati hladan biskvit.
3.
Bjelanjke, šećer i vanilin šećer malo izmiksati, a zatim još 10-ak minuta na pari. Premazati preko kreme.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar