loading...

Čoko vanilla torta - prefina, sastojcima vrlo jednostavna!

 Sastojci

    Biskvit
    2 jaja
    2 bjelanjka
    4 žlice šećera
    2 žlice ulja
    4 veelike žlice brašna
    1 prašak za pecivo

    Preljev za biskvit
    200 ml vode
    2 žlice šećera
    1 vanilin šećer
    1 limun - korica i sok

    Čoko fil
    250 ml slatkog vrhnja
    200 g čokolade za kuhanje


    Cherry fil
    300 g višanja
    3 žlice šećera
    1 vanilin šećer
    200 ml vode
    1 puding od vanilije
    1 žlica gustina

    Vanilla fil
    500 ml mlijeka
    150 g šećera
    2 vanilin šećera
    2 žumanjka
    2 pudinga od vanilije
    1 želatina
    250 ml slatkog vrhnja

 Priprema

    1.

    Za biskvit najprije razdvojiti žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke izmiksati sa šećerom u čvrst snijeg, a zatim dodati 2 žumanjka jedno po jedno. Brašno pomiješati s praškom za pecivo pa dodati izmiksanim jajima i na kraju ulje. Smjesu uliti u okrugli kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje. Ispeći.

    Gotov biskvit izvaditi iz kalupa, skinuti papir i ostaviti da se hladi.

    Hladan biskvit prerezati vodoravno na pola tako da dobijemo dva jednaka dijela.
    2.

    Vodu, šećer i vanilin šećer za preljev prokuhati pa dodati koricu i sok jednog limuna. Ohladiti.
    3.

    Za čoko fil na laganoj vatri otopiti čokoladu u slatkom vrhnju, miješati da se ujedini. Ova smjesa ne smije prokuhati.

    Otopljenu i ujednačenu smjesu ostaviti da se ohladi, a hladnu dobro izmiksati mikserom.

    Ovaj fil premazati na natopljeni prvi dio biskvita pa preklopiti drugim dijelom. Natopiti i njega.

    Sad oko biskvita staviti okrugli obruč za torte.
    4.

    Za cherry fil prokuhati višnje sa šećerom, vanilin šećerom i vodom pa ohladiti. Kada je hladno, ocijediti višnje i samljeti ih u multipraktiku ili štapnim mikserom, a u vodi, u kojoj su se višnje kuhale, razmutiti prašak za puding i gustin. U posudu u kojoj su se višnje kuhale vratiti samljevene višnje i dodati vodu s razmućenim pudingom i gustinom, vratiti na peć i kuhati dok se ne zgusne. Vruć istresti na biskvit. Ostaviti da se ohladi.


    5.

    Za vanilla fil želatinu natopiti s 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Staviti 300 ml mlijeka da prokuha zajedno sa šećerom i vanilin šećerom, a preostalih 200 ml mlijeka razmutiti s pudingom i 2 žumanjka pa dodati prokuhalom mlijeku i šećeru. Skuhati gustu kremu. U vruću kremu dodati nabubrenu želatinu i dobro, dobro izmiješati pa ostaviti da se hladi.

    Kada je krema hladna, umutiti čvrsto slatko vrhnje i dodati ga kremi. Izmiješati dobro da se ujednači pa istresti kremu na cherry fil. Staviti u hladnjak na 3 sata. Nakon toga skinuti obruč i ukrasiti po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar