Cvjetača zapečena sa sirom - poseban recept, a tek ukus!

 Sastojci 4 osobe

    1 srednje velika cvjetača
    1 tvrda žemlja ili krušne mrvice
    2 v.ž ulja
    3 jaja
    150 ml kiseloga vrhnja
    10 dag naribanog sira s plavom pljesni(edler blauschimmelkase)
    2 v.ž oštrog brašna
    sol,papar,peršin
    10 dag edamera




 Priprema

    1.

    Cvjetaču očistite,stavite u veliki lonac,zalijte vodom i kuhajte oko 12 minuta.Izvadite je iz lonca i ohladite hladnom vodom kako bi zadržala lijepu bijelu boju.Žemlju naribajte ili upotrijebite mrvice.Posudu za pečenje namažite uljem pa pospite krušnim mrvicama..Ohlađenu cvjetaču podijelite na cvjetiće i stavite u posudu za pečenje.
    2.

    Odvojite žumanjke od bjelanjaka.Istucite snijeg s malo soli.Žumanca pomiješajte s kiselim vrhnjem,umiješajte naribani sir s plavom pljesni i oštro brašno,dodajte sol,papar i peršin.Sve izmiješajte i na kraju lagano umiješajte snjeg od bjelanjaka.Smjesu ravnomjerno rasporedite po cvjetači.




    3.

    Jelo pecite oko 25-30 minuta  na 170 stupnjeva.U međuvremenu naribajte sir edamer(trapist ,gauda...).Zapečenu cvjetaču izvadite iz pećnice ,posipajte sirom i vratite u pećnicu još oko 7 minuta da se lijepo zapeče.Poslužite uz salatu,ili kao prilog mesu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar