JAKO FINO, A UZ TO VEOMA UKUSNO - SAVRŠENI KOLAČIĆ !!!

 Sastojci

    1 salica 250ml.
    KREMA:
    220 gr. cokolade za kuhanje
    120 ml. Slatkog vrhnja Dolcela
    450 gr. svježeg sira (krem sira)
    2 L jajeta
    4 zlicice Glatkog brašna Podravka
    ribana korica od 1.5 -2 orandze




    Tijesto:
    250gr. omekšalog putera/maslaca
    1.5 salica sećera ( kristal)
    5 L jajeta
    1 zlicica vanille extract
    1/2 zlicice orandz extract
    1.5 salica Glatkog brašna Podravka
    50 gr. kakaa u prahu Dolcela
    1/4 Prašak za pecivo Docela


 Priprema

    1.

    FILL:

    U mikrovalnoj otopite cokoladu i slatko vrhnje.Oko 30 -40 sec.Izmjesajte i ostavite sa strane.

    Omeksali krem sir miksajte sa jajima.U to dodajte cokoladu,brasno, i rendanu koricu od 1 orandze.Izmiksajte sve zajedno.
    2.

    BROWN TIJESTO:Omeksali puter miksajte sa secerom.U to dodavajte jedno po jedno jaje.Zatim vanillu  i orandz extract.

    U zdjeli izmjesajte brasno,kakao i prasak za pecivo.

    Dodajte u puter i izmiksajte sve zajedno.Podijelite tijesto na pola.
    3.

    U pleh istresite pola brown tijesta i razmazite.
    4.

    Preko istresite krem sir i razmazite preko brown tijesta.
    5.

    Sa zlicom rasporedite ostatak brown tijesta.




    6.

    Pokusajte da razmazete brown tijesto preko kreme...ne treba da bude perfektno...
    7.

    Zatim napravite sare po zelji ili ovako kao ja...

    Pecite u plehu 30x20 u zagrijanoj pecnici na 180 C 30 minuta...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar