Kremasta, kiselkasta, jednostavna, a uvijek fantastično limunčanstvena - Puter - Krem torta!

 Sastojci

    BISKVIT
    6 bjelanjaka
    15 dkg šećera
    6 žumanjaka
    sok od 1 limuna (korica)
    10 dkg brašna





    FIL
    1/2 litre mlijeka
    15 dkg šećera
    5 vanili šećer
    5 žlica oštrog brašna
    25 dkg putra

 Priprema

    1.

    Miksati bijelanjke sa šećerom te dodati žumanjke. Lagano umiješati sok i koricu limuna te brašno. Peći u kalupu promjera 24cm na 180* C oko 20 min. Kada je biskvit pećen (to provjerite čačkalicom), ostaviti u kalupu da se ohladi.
    2.

    Mlijeko, šećer, vanili šećer i brašno skuhati. Ohladiti. Zatim dodati putar i dobro izmiksati.




    3.

    Biskvit prerezati na tri dijela te svaki dio premazati kremom. Cijelu tortu omazati kremom i ukrasiti po želji.

Autorica: https://www.coolinarika.com/klub/Bongilica/
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar