Mađarica sa gotovim korama - okus koji mami!

 Sastojci

    1 paket gotovih kora (u paketu su 4 kore 20x30cm)

    Krema:
    150 g šećera (original=200g)
    500 ml mlijeka
    60 g oštrog brašna
    10 g kakaa (original=1 žličica)
    150 g maslaca
    20 g šećera u prahu (original=100g kristal šećera što mi je previše)

    Glazura:
    300 g čokolade za kuhanje
    200 ml slatkog vrhnja
    ili:
    100 g čokolade za kuhanje
    50 ml mlijeka
    1 žlica (15g) šećera
    20 g maslaca





 Priprema

    1.

    Brašno i kakao izmiješati pa razmutiti sa 200 ml hladnog mlijeka. Ako ima grudica procijediti.

    U posudu staviti šećer pa na laganoj vatri otopiti dok se ne dobije zlatno žuti karamel. Uliti preostalih 300 ml mlijeka i kuhati na srednje jakoj vatri dok se karamel ne otopi. Zatim umiješati razmućeno brašno i stalno miješajući kuhati dok se ne počnu pojavljivati mjehurići i krema se ne zgusne.

    Ovako pripremljenu smjesu ohladiti.

    Maslac narezati na listiće i pjenasto umutiti sa šećerom u prahu. Umiješati u smjesu od karamela i mlijeka.

    Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela (izvagati).

    Premazati 3 kore slažući ih jednu na drugu.

    Zadnju koru, bez kreme, lagano pritisnuti, ravnomjerno opteretiti i ostaviti tako par sati na sobnoj temperaturi.

    Na kraju preliti čokoladnom glazurom i spremiti u hladnjak.

    Dobro ohlađenu rezati na štanglice.
    2.

    Glazura:

    Ganache: Po originalnom receptu, glazura je od čokolade i slatkog vrhnja.

    Čokoladu razlomiti i otopiti u posudi na pari.

    Preliti vrelim vrhnjem (ne smije uzavreti), maknuti s pare i miješati dok se ne dobije glatka smjesa.

    Obična čokoladna glazura: Ja sam pravila ovu glazuru.

    Mlijeko, šećer i razlomljenu čokoladu grijati na laganoj vatri dok se čokolada i šećer ne otope. Na kraju umiješati maslac i čim se otopi, preliti kolač.
    3.

    Rezanje mađarice: meni je ovako najlakše

    Oštrim nožićem odrezati tj. poravnati krajeve kolača.

    Redalicom (ravnalom) izmjeriti dimenzije kolača, matematički podijeliti na željenu veličinu štanglica pa označiti točke po kojima će se rezati (ja sam rezala na veličinu 5x3 cm).

    Tanju stranu redalice okomito nasloniti na kolač od jedne do druge nasuprotne točke i blago pritisnuti da ostane vidljiva crta. Tako označiti sve linije rezanja.





    Mali, oštri nož umočiti u vrelu vodu, posušiti i rezati kolač označenom linijom jednim potezom, bez dizanja noža, bez sjeckanja i slično. Kad se kolač prereže skoro do kraja, sa dva prsta (nožić je između prstiju) držati kolač bočno da se ne pomjera prilikom izvlačenja nožića i izvući nož bez odizanja.
    4.

    Napomena: Probala sam kore prelijevati i toplom kremom (u tom slučaju se maslac na kraju umiješa u kuhanu kremu i rastopi), lakše je, ali mi je mađarica bila nekako gumenasta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar