loading...

Musaka sa mesom i krumpirima - odličan ručak!

 Sastojci 4 osobe

    60 dag mljevenog mesa
    1 veća glavica crvenog luka
    4 krumpira
    4 žlice ulja
    sol
    1 žličica papra
    3 jaja
    6 dl mlijeka
    1 kiselo vrhnje 20% mm (nije obavezno)

 Priprema

    1.

    Krumpir u kori stavite kuhati u hladnu vodu.

    Skuhati do pola, otprilike 20 minuta, krumpir mora ostati čvrst.

    Ogulite i izrežite na tanke šnite.


    2.

    Dok se krumpir kuha pripremite meso.

    Na ulju zažutite sitno rezan crveni luk. Malo posolite da prije uvene.

    Dodajte mljeveno meso i dinstajte na srednje jakoj vatri dok meso ne promijeni boju. Posolite i popaprite, ja stavim malo više papra. Pazite da vam meso ne ostane u grudicama, stalno miješajte i razbijajte grudice dok se meso ne razabere.
    3.

    Vatrostalnu, keramičku ili sl. posudu malo pouljite, pa složite pola krumpira u jednom sloju. Ako vam ne može sve stati, mrvicu ih prebacite jedan preko drugog (stepenasto). Malo posolite.
    4.

    Preko krumpira stavite svo meso.
    5.

    Završite sa drugom polovinom krumpira, na isti način. Opet malo posolite.
    6.

    U dubljoj posudi dobro razmutite jaja vilicom, malo posolite, pa dodajte mlijeko. Prelijte krumpire u zdjeli, neka preljev mrvicu prekrije krumpir.

    Po želji možete u preljev od jaja dodati 1 kiselo vrhnje, ali tada smanjite količinu mlijeka na 1/2 l.
    7.

    Pecite oko 45 minuta na 200"C, ili dok lijepo ne porumeni.


    8.

    Napomena : Umjesto da ga kuhate, krumpir možete malo popeći. Izrežite ga na tanke šnite, lagano posolite i stavite na lim obložen papirom za pečenje, koji lagano premažete uljem. Pečete u pećnici dok malo ne počne dobivati boju.

    Ostalo je sve isto.

Posluživanje

Poslužite sa zelenom salatom.

Ne znam da li još netko kao ja uz musaku najviše voli jogurt.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar