Sastojci
Podloga
300 g Oreo keksa (bez fila)
2 žlice šećera (kristal)
135 g maslaca ili margarina
Fil
175 g kremastog sira (npr. Philadelphia)
400 g grčkog jogurta
9 žlica šećera
1 želatina u prahu
1 žlica arome vanilije
500 ml slatkog vrhnja
fil oreo keksića
Još
14 oreo keksa
malo mlijeka
Priprema
1.
Prsten za torte raširiti u promjer 26 cm ili uzeti okrugli kalup za torte promjera 26 cm. Oreo keksiće razdvojiti, nožem skinuti fil i sačuvati za fil torte. Keksiće zatim samljeti, dodati šećer i otopljeni margarin ili maslac. Margarin ili maslac otopiti na laganoj vatri. Smjesu keksića, maslaca i šećera dobro izmiješati pa utisnuti u okrugli kalup ili prsten za torte.
2.
Za fil najprije želatinu natopiti u 5 žlica hladne vode. Ostaviti 10 min da nabubri. U dublju posudu staviti sir i šećer. Lagano, kratko i ručno izmiješati. U nabubrelu želatinu staviti 2 žlice grčkog jogurta, a ostatak dodati u smjesu sira i šećera. Smjesi dodati žlicu vanilije i fil koji ste skinuli s oreo keksića. Želatinu i jogurt otopiti na laganoj vatri pa dodati smjesi sira i jogurta. Dobro izmijesati. Slatko vrhnje umutiti, ali ne do kraja pa ga sjediniti s kremom od sira i jogurta.
3.
Pola pripremljenog fila staviti u kalup na pripremljenu podlogu, a zatim po filu rasporediti 14 oreo keksića namočenih kratko u mlijeko. Prekriti drugom polovicom fila, poravnati i ostaviti preko noci u hladnjak. Ukrasiti po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar