SASTOJCI ZA POSNE KROKETE SA SUSAMOM:
500 g krompira,
200 g brašna za hleb,
40 g margarina,
50 ml vode,
so,
biljni suvi začin,
150 g biljnog kačkavalja,
200 g susama,
ulje za prženje.
Priprema:
Oljušten krompir isecite na kocke i skuvajte u posoljenoj vodi, a, kada je kuvan, ocedite ga i izgnječite u pire.
Toplom krompiru dodajte začin i margarin.
Kad se masa malo ohladi, umešajte brašno razmućeno u malo vode u kojoj se kuvao krompir i umesite testo.
Gotovo testo podelite na veće komade i na brašnom posutoj dasci oblikujte valjuške, pa ih secite ih na komade željene veličine.
Na svaki komad stavite kockicu biljnog kačkavalja i oblikujte kuglicu, pazeći da testo sasvim obavije sir.
Krokete uvaljajte u susam i pržite ih u dubokom ulju.
Pržene krokete vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće i poslužite
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar