Predivna čokoladna poslastica!

 Sastojci 10 osoba

    2 čaše od jogurta Glatkog brašna Podravka
    1 čaša od jogurta Šećera ( kristal)
    3 čaše tekućeg jogurta
    1 čaša od jogurta suncokretova ulja
    2 velike žlice Tamnog kakaa u prahu
    pola 1/2 Praška za pecivo Docela
    200 grama višanja iz višnjevače




    100 grama čokolade crne za kuhanje
    80 grama margarina /maslaca
    1 žlica suncokretova ulja
    1 Puding čokolada Dolcela
    2 velike žlice šećera u prahu
    4 dcl mlijeka

 Priprema

    1.

    Od brašna, šećera, praška za pecivo, jogurta, kakaa i ulja napraviti polutekuću smjesu te je izliti u kalup za pečenje obložen pek papirom i ispeći biskvit. Ohlađeni biskvit uzdužno prerezati na dva jednaka dijela. Na donji dio biskvita staviti prethodno napravljeni i ohlađeni puding od čokolade. Na to posložiti višnje iz višnjevače i sve pokriti drugim dijelom biskvita. Na kolač potom staviti tepsiju ili neki teži predmet da se sve dobro sjedini i izravna, a potom ga preliti glazurom od čokolade.





Posluživanje

Recept sam pronašla na internetu, a potom ga malo preradila u smislu da sam izmijenila količine sastojaka i čokoladnu glazuru sam napravila onako kako je većinom radim. Ovo je idealni kolač ako imate viška višanja iz višnjevače, a ne znate što biste s njima. Kolač je vrlo jednostavan, nije skup, mekan je i sočan, pomalo vuče na Griotte i, uz sve to, čokoladni.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar