Sastojci 4 osobe
8 žumanjaka
20 dag šećera
20 dag lješnjaka
5 dag škrobnog brašna(gustina)
5 dag instant kraš expres (nesquik,benko)
1 prašak za pecivo
8 bjeljanjaka snijeg
glazura;
1/2 l slatkoga vrhnja za šlag
20-25 dag čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Izmiksajte žumanjke s šećerom,dodajte kraš-expres,škrobno brašno ,prašak za pecivo i mljevene lješnjake.Na kraju umješajte snijeg od bjeljanjaka.
2.
Biskvit stavite peći u veći lim(oko 40*24) i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.Isprobajte čačkalicom ako je pečen(čačkalica mora biti suha kad ju ubodete u kolač i izvadite).Ohladite ga.
3.
Otopite slatko vrhnje za šlag na vatri do vrenja(ali da vam ne zavrije).Maknite s vatre i umiješajte izlomljenu čokoladu te miješajte dok se ne otopi.
4.
Otopljenom čokoladom prelijte ohlađeni biskvit i stavite par sati na hlađenje da čokolada dobro stegne.
5.
Režite kocke i poslužite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar