loading...

Crno-bijela torta - Osvježavajuće,lagano i slatko !

 Sastojci 6 osoba

    biskvit;
    3 jaja
    10 dag šećera
    1 vanilin šećer
    5 dag brašna
    2,5 dag škrobnog brašna
    1 m.ž praška za pecivo

    svijetli sloj;
    50 dag krušaka (iz limenke)
    8 listića želatine
    60 dag jogurta
    40 dag vrhnja za šlag
    10 dag šećera


    tamni sloj;
    4 listića želatine
    10 dag čokolade
    125 ml mlijeka
    40 dag vrhnja za šlag

 Priprema

    1.

    Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.Pripremite smjesu za biskvit od jaja,šećera,vanilin šećera,oba brašna i praška za pecivo.Dno kalupa za torte promjera 26 cm obložite papirom za pečenje,ulijte smjesu i pecite oko 30 minuta,a zatim ga ohladite.
    2.

    U sredinu kalupa stavite čašu promjera 10 cm.Ocijedite kruške pa ih stavite oko čaše.
    3.

    8 listića želatine uronite u vodu da omekšaju,zatim istisnite vodu iz nje  pa je otopite.Pomiješajte jogurt i šećer.Dvije žlice te smjese umiješajte u želatinu,a zatim želatinu umiješajte u preostali jogurt.Vrhnje za šlag istucite čvrsto,dodajte u smjesu od želatine i jogurta.
    4.

    Ovu bijelu smjesu rasporedite po kruškama pa stavite na 5 sati u hladnjak da se dobro stisne.
    5.

    U vodu uronite 4 listća želatine.Čokoladu nasjeckajte pa rastopite u toplome mlijeku.U rastopljenoj čokoladi otopite želatinu.Vrhnje za šlag čvrsto istucite pa ga umiješajte u smjesu od čokolade i želatine.

    6.

    Izvadite čašu iz kalupa pa rupu ispunite čokoladnom kremom.Ostatkom premažite tortu.Ostavite u hladnjaku preko noći i ukrasite po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar