Jedan lijep kolač za svaku prigodu,jednostavan,s finom napolittana kremom i glazurom od čokolade!

 Sastojci 15 osoba

    biskvit
    6 bjelanjaka,čvrsti snijeg-malo soli
    6 žumanjaka
    8 žlica Šećera ( kristal)
    1 Vanilin šećer Dolcela
    8 žlica Glatkog brašna Podravka
    4 žlice mljevenih oraha
    1 vrećica Praška za pecivo Docela

    napolittana krema
    600ml. mlijeka
    2 pudinga okusa čokolade-80.g.
    8-10 žlica Šećera ( kristal)
    200g. margarina-s okusom maslaca
    150g. mljevenih napolitanki

    za namakanje biskvita
    250ml. vrelog mlijeka




    čokoladna glazura
    200g. čokolade za kuhanje
    3-4 žlice suncokretova ulja

    ukrašavanje
    50g. čokoladnih mrvica

 Priprema

    1.

    biskvit
   
    odvojite bjelanjke i žumanjke,pa bjelanjke s malo soli istucite u čvrsti snijeg i ostavite na hladno mjesto do upotrebe.žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom istucite u pjenastu smjesu.zatim dodajte brašno i orahe,umiješajte prašak za pecivo i na kraju lagano ručno umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.kalup obložite papirom za pečenje izlijte biskvitnu smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici  20. minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.ostavite da se ohladi na sobnoj temparaturi.
    2.

    napolittana krema

    u malo hladnog mlijeka razmutite prašak za puding.ostatak mlijeka sa šećerom stavite na vatru ,kad mlijeko uzavre smanjite temperaturu i neprestano miješajući dodajte razmućeni puding.miješajte dok se smjesa ne zgusne.ostavite sa strane da se krema-puding ohladi

    umutite omekšali margarin-maslac,i dodajte ga u puding.dobro izmiješajte da se smjesa sjedini.dodajte izmrvljene napolitanke.




    3.

    čokoladna glazura
   
    izlomljenu čokoladu s uljem rastopite na laganoj vatri,pazite da ne uzavre.
   
    izrada
   
    biskvit natopite sa vrelim mlijekom.premažite ga napolittana kremom.
    4.

    ukrašavanje
   
    prelijte cijeli kolač još vrućom čokoladnom glazurom,pospite čokoladnim mrvicama.
    5.

    kolač ohladite i drugi dan poslužite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar