Kolač od lješnjaka s medom - uvjerite se zašto ima poseban okus!

 Sastojci 4 osobe

    biskvit;
    12 dag Oštro brašno Podravka
    8 dag mljevenih lješnjaka(oraha)
    6 jaja
    8 dag meda od bagrema
    5 dag šećera
    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 mala žličica Praška za pecivo Docela
    pola žličice isjeckanog anisa




    krema;
    15 dag maslaca
    8 dag meda od bagrema
    6 dag mljevenih lješnjaka
    1 velika žlica ruma
    posip;šećer u prahu
    ili

    čokoladna glazura;
    15 dag čokolade za kuhanje
    2 velike žlice ulja

 Priprema

    1.

    Dobro izmješajte žumanjke sa medom.Dodajte šećera,brašno,prašak za pecivo,anis,lješnjake(ili orahe) i na kraju snijeg od bjelanjaka.Lagano umješajte bjelanjke...ne mikserom.Masu istresite u manji pleh obložen pek papirom.Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
    2.

    Za kremu pjenasto izmješajte maslac,dodajte med,lješnjake i rum.Dobro izmiksajte pa premažite biskvit i poklopite drugom polovicom biskvita.U orginalu idu u biskvit i kremu orasi...pa možete raditi i s njima.




    3.

    Po želji ukrasite s ačokoladnom glazurom za koju na pari otopite čokoladu s uljem.Ili obilno pospite sa šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar