loading...

Kolač od vrhnja i višanja - mmm predivan!

 Sastojci 6 osoba

    10 dag maslaca
    400 ml mlijeka
    1 kocka Kvasca (svježeg)
    20 dag šećera +1 v.ž
    50 dag Glatkog brašna Podravka/manje više po potrebi
    sol
    8 jaja
    1 kg višanja
    75 dag kiseloga vrhnja
    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 Puding vanilija Dolcela


 Priprema

    1.

    Otopiti maslac pa dodati 200 ml toplog mlijeka.Odvojiti 100 ml mješavine mlijeka i maslaca pa dodati kocku kvasca i 1 veliku žlicu šećera.Kad se digne dodati sol,brašno i zamijesiti.Nek odstoji 15 minuta.Onda dodati preostalo mlijeko i 1 jaje.Zamijesiti i nek odstoji pola sata.
   
    2.

    Veći duboki pleh obložiti papirom za pečenje(oko 32*39 cm).Višnje očistiti i nek se ocijede dok se tijesto diže.Tijesto razvaljati ,staviti u pleh pa nek se još diže 15-tak minuta,dok vi ne pripremite nadjev.
    3.

    Za preljev izmiksajte preostalih 10 dag šećera,vanilin šećer,7 jaja,kiselo vrhnje,puding i 200 ml mlijeka.Na tijesto rasporedite višnje i zalijte kiselim vrhnjem.
    4.

    Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva pa peći kolač oko 30-35 minuta.


    5.

    Kad se dobro ohladi,narezati ga na kocke i poslužiti.Bude ga puno pa dio možete i zamrznuti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar