Kuglof s jabukama i grožđicama

 Sastojci 6 osoba

    10 dag grožđica
    5 v.ž amaretto likera(ili ruma)
    12,5 dag margarina
    8,5 dag šećera
    3 jaja
    malo soli
    30 dag brašna
    1 prašak za pecivo




    5 v.ž mlijeka
    2 jabuke
    1/2 m.ž cimeta
    šećer u prahu za posip

 Priprema

    1.

    Par sati prije(ili barem sat) namočite grožđice s 3 žlice amaretto likera(ili ruma).Izmiksajte margarin s šećerom pa dodajte 1 po 1 jaje i malo soli.Brašno pomiješajte s praškom za pecivo pa dodajte smjesi.Jabuke ogulite,i narežite na sitne kockice pa ih posipajte cimetom ,promiješajte i dodajte u tijestu uz preostali liker i mlijeko.
    2.

    Namastite i pobrašnite kalup za kuglof(može i u običnoj tepsiji) pa ulijte pripremljenu smjesu.Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.




    3.

    Ohladite i posipajte šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar