loading...

Nešto poput krempite al u novom izdanju, od sada samo ovako pravim jer su neodoljivo dobre keks i pekmez od šljiva im daju poseban ukus, probajte!

 Sastojci

    Kora:
    120 g secera
    1 bourbon vanilin secer
    6 zumanaca
    130 g brasna
    2 male kasike praska za pecivo Docela (8 g)
    50 ml vode
    50 ml ulja


    Puding krema:
    1 l mljeka
    3 Pudinga vanilin Dolcela
    1 vanilin secer
    180 g secera
    6 bjelanaca
    50 g secera u prahu
    40 g griza
    Potrebno jos :
    400 g keksi petit
    100 g Pekmeza od šljiva Podravka
    2 kese slaga dolcela

 Priprema

    1.

    Pripremiti pravougaoni pleh po zelji, malo veci plitki ili manji dublji, zavisi kolie kocke zelite.

    Ukljucite pecnicu da se zagrije na 180 stepeni.

    Zumanca dobro izraditi sa secerom, vanilinim toliko da se sav secer istopi, sad dodati lagano ulje, vodu i na kraju brasno pomjesano sa praskom za pecivo.Mjesati toliko da se sve fino sjedini.

    Usuti smjesu 7 pouljen pleh i staviti da se pece 15 minuta.
    2.

    Dok se kora pece pripremiti puding smjesu.Prvo bjelanca izraditi u cvrst snjeg, ostaviti na stranu. Sve ostale sastojke staviti u jednu posudu u kpjoj cete kuhati puding, zicom sve dobro promjesati dok je hladno, sad staviti na vatru i kuhati dok se ne pocne da zgusnjava, pocnu pojavljivati mjehurici.
    3.

    Sad maci sa vatre pripremljen puding odmah pomjesati sa snjegom od bjelanaca i dobro zicom izmjesati da se sve fino sjedini.
    4.

    Preko toplog biskvita odmah premazati pekmez od sljiva.


    5.

    Preko staviti petit kekse
    6.

    Preko keksa odmah staviti puding smjesu odmah opet preko puding smjese staviti ostale kekse, malo ih priteci i ostaviti da se ohladi.

    Slag izraditi prema uputstvu na kesici i sa tim premazati cjeli kolac i ukrasiti po zelji cokoladnim komadicima

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar