loading...

Ovo su po načinu izrade najneobičniji keksi koje sam do sad radila...ali rezultat su zaista čokoladni poljupci u kojima se uživa!!!

 Sastojci 6 osoba

    za 50 komada;
    18 dag čokolade za kuhanje
    16 dag margarina
    16 dag šećera
    2 žutanjka
    3 m.ž praška za pecivo
    1,5 v.ž kakao
    1,5 m.ž cimeta
    30 dag glatkog brašna


 Priprema

    1.

    Na pari otopite čokoladu i margarin pa ohladite.U ohlađeno umiješajte šećer pa zatim žutanjke ,brašno,prašak za pecivo,kakao,cimet.Zamijesite i stavite u frižider na 2 sata.
    2.

    Nemojte se iznenaditi kad izvadite tijesto iz frižidera jer će vam biti tvrdo ko kamen(ja sam mislila da nije u redu recept)ali takvo mora biti.Dvije tepsije obložite pek papirom i na njih slažite s razmakom loptice od tijesta koje malo stisnete rukama.Tijesto odvajajte uz pomoć žličice jer je tvrdo a oblikujte rukama(neka vas ne zbuni što se tijesto mrvi i tvrdo je-vi samo rukama oblikujte kuglice)
    3.

    Peče se na 165-170 stupnjeva oko 12 minuta.Neka vas opet ne zbuni što su keksi mekani i mrve se pod prstima-i to je normalno.Kekse ne dirati,već ih izvaditi i pustiti da se ohlade u tepsiji.Tada se stvrdnu i bez problema vade.


    4.

    Tijekom pravljenja ovih keksića više puta sam pomislila da recept nije dobar (tijesto pretvrdo,mekano kad se ispeče...) ALI vjerujte pratite samo recept  i uživate ćete na kraju u čokoladnim poljupcima.!!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar