loading...

Zagrebačka krempita - savršena je!

 Sastojci

    25 dag lisnatog tijesta

    krema;
    1 l mlijeka
    5 jaja
    15 dag oštrog brašna
    25 dag šećera


    1 vanilin šećer
    naribana korica limuna
    3 dcl slatkog vrhnja

    glazura;
    15 dag čokolade za kuhanje
    1 dcl slatkog vrhnja(iz lidla)

 Priprema

    1.

    Tijesto razvaljajte,izbodite vilicom i pustite da odstoji 20 minuta.U   dobro zagrijanoj pećnici pecite koru 15 minuta  na 180 stupnjeva.
    2.

    Za kremu izmiksajte žumanjke s malo mlijeka,15 dag šećera vanilin šećerom,naribanom koricom limuna i brašnom.Dobro izmješajte da ne bude grudica.Ostatak mlijeka zakuhajte pa ulijte smjesu uz stalno miješanje i kuhajte još par minuta dok se ne zgusne.


    3.

    Istucite bjelanjke s ostatkom šećera pa snijeg umiješajte u vrelu kremu.Kremu namažite na koru a dok se ohladi premažite s istučenim slatkim vrhnjem.Glazirajte čokoladom;na pari otopite čokoladu s slatkim vrhnjem(slatka smetana za stepanje iz lidla)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar