loading...

Zimski krompir - sočan,mekan i kremast !

 Sastojci 6 osoba

    oko 70 dag krumpira
    oko 5 dag margarina ili 2-3 žlice ulja
    10- 15 dag sjeckanoga špeka(mesne slanine..)
    1 luk
    1 vrećica juhe od gljiva
    +
    za juhu-8 dcl vode+2 dcl mlijeka
    sol


 Priprema

    1.

    Krumpir operite i narežite na kriške.Namastite tepsiju u kojoj ćete ga peći.Sipajte unutra krumpir i po vrhu stavite komadiće margarina ili maslaca.Stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata,dok ne omekša malo .Pritom ga 1-2 promiješajte.
    2.

    Dok se krumpir peče-skuhajte juhu  prema uputi s vrećice(ja sam kuhala u mješavini vode i mlijeka).Luk i špek nasjeckajte svaki posebno.Krumpir izvadite i pospite lukom i polovicom  špeka.Prelijte juhom i pospite s preostalim špekom.Pecite dok krumpir sasvim ne omekša.
    3.

    Poslužite kao prilog nekom mesu,ili poslužite samostalno uz salatu jer je jelo vrlo zasitno.


Posluživanje

Pred kraj pečenja po želji možete premazati vrhnjem i malo zapeći(ja sam taj dio recepta preskočila u žurbi)ali je ispalo super i bez vrhnja.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar