loading...

AROMATICNI KRUH ZA KOJI CE VAM SVI TRAZITI RECEPT

Sastojci
Za testo
400 gr. brasno
1 zlicica secer
1/2 zlicica soli
7 gr. suvi kvasac ili 20 gr. svezi
260 ml. mleka


50 gr. margarin, maslac ili putar
Za punjenje
80 gr. margarin, maslac ili puter
7-8 cesnja beli luk
2-3 zlice seckani persin
na ukus osoliti
Za premazati ih
1 jaje

Priprema
- Najpre spojiti puter, so i kroz presu stisnuti beli luk, dodajte sitno iseckani persin, oformiti stapice i stavite u frizider.
- Potrebna gramaza za testo od Puter, margarin ili maslac otpite i stavite sa strane.
Izmesajte u brasno kvasac, dodajte secer, so i sa mlako mljeko zamesite testo pritom dodajuci od rastopleni puter, maslac ili margarin.Treba da dobijete fino sredno meko testo. Pokrijte i ostavite da naraste.
Kad je testo naraslo istresite ga na radni sto.. podeliter na onoliko komada koliko vi zelite da imate i zavisi u koju velicinu , sa rukom ili oklagijom rastegnite koru, premazati od spremljeni fil ili ako se vec stisnuo u frizider onda isecite i stavite iznad koru,zarolajte - napravite sa nozem zaseci pa i tamo stavite od fil.


Kad ste sve zarolali- premazati sa jedno jaje koje ste lako sa vilicom razmutili, stavite u rernu i tek sada istu ukluciti na 180 stepeni i pecite. Oni sami kazu kad su gotovi peceni... takao se lepo zarumene.. ma to vec i znate sami da ocenite.
Posluživanje
Zabeleska:
- U samo testo nisam koristila nista od ono sto je po receptu nego sam jednostavno odmeerila svinska mast, rastopila i dodala u testo.  - stalo samo malo od jedan baget za naredni dan - super svezina je bilo, meko ko dusa.
- Izmesala sam puter i suvo origano, doterala na moj ukus za soli, dodala malo i bibera... nisam imala persin pri ruci, a tako je bilo kasno kad sam odlucila da spremim ove bagete, posto sam spremala ovakvo punjenje i sa persinom pa uocila i razliku - meni se vise dopalo sa origanom. To ostaje vi sami da odaberete sta cete i kako cete spremati samo punjenje.
- Posto je bilo kasno, nisam punjenje stavljala u frizider, nego jednostavno premazivala.
- Kad sam podelila testo na 5 dela - svako sam prvo jedanput zarolala u manje rolate, onda sam sa oklagijom opet rastegnula pocevsi od uskoj strani i opet zarolala... pa onda sa rukom dooformila i istegnula bagete. Mislim da je to nesto klucno oko toga kako ce testo izgledati. Napravila sam zaseke i stavila od punjenje. Nisam unutra stavila zato sto nisam imala nit dovoljno kolicinski, nego ostavila samo za da napunem zaseke (djepovi).
To je to - uzivajte u ove mekane bagete.
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar