Kapucino torta - famozna, kao sladoled, uživam!

 Sastojci

    Biskvit:
    5 bjelanjaka
    200 grama šećera
    150 grama brašna (prosijanog)
    50 grama rastopljenog i ohlađenog maslaca
    1/2 žličice Prašak za pecivo Docela

    Krema:
    7 dcl mlijeka
    5 žumanjaka
    150 grama šećera
    5 vrhom punih žlica brašna (može pola gustina)
    125 grama putera/maslaca-margarina
    1 dcl kuhane jake crne kave

    Krema 2:
    400 grama bijele čokolade
    500 ml vrhnja za šlag





 Priprema

    1.

    Izmiksajte bjelanjke postepeno dodavajući šećer.
    2.

    Lagano rukom umješajte brašno, prašak i maslac.
    3.

    Veliki pleh od pećnice prekrijte pek papirom i rasporedite smjesu.

    Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.

    Pazite da vam ne dobije prejaku boju.
    4.

    Dan ranije u zagrijanom vrhnju za šlag rastopite bijelu čokoladu i stavite u frižider da se dobro ohladi i stisne.
    5.

    Za kremu žumanjke i brašno izmješajte sa polovicom mlijeka.
    6.

    Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom.
    7.

    Dodajte dio sa žumanjcima kad počne kuhati. Mješajte kao puding dok se ne zgusne. Dodajte kavu. Ako vam se dogodi da ostanu grudice možete kremu procjediti kroz sito ili izmiskati sa štapnim mikserom
    8.

    Pokrijte prozirnom folijom da se ne napravi kožica pa stavite da se ohladi.
    9.

    U ohlađeno dodajte maslac.
    10.

    Biskvit izrežite u 4 kore pa ih ravnomjerno nadjenite kremom.
    11.

    Dio kremom namažite i sa vanjske strane kolača. Kolač stavite u frižider sat,dva da se vanjska krema dobro stisne.




    12.

    Ohlađeno vrhnje sa čokoladom izmiksajte u kremu.
    13.

    Namažite tanki sloj kreme po kolaču i ukrasite po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar