Kokos štanglice

 Sastojci

    za biskvit
    4 kom bjelanca
    200 g šećera
    200 g kokosa
    1 kašika Glatkog brašna Podravka
    1 kašičica Praška za pecivo Docela




    za fil
    4 kom žumanca
    6 kašika šećera
    2,5 dl mlijeka
    3 kašike Gussnela Dolcela (gustina)
    2,5 dl slatke pavlake za šlag
    1 kašičica vanilije

    za čokoladni sloj
    150 g čokolade
    50 ml slatke pavlake

    i još
    50 g čokolade

 Priprema

    1.

    Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer i mutiti da se šećer istopi. Pomiješati kokos, brašno i prašak za pecivo pa kašikom polako umiješati u smjesu od bjelanaca prebacujući smjesu odozdo pema gore dok se sve ne sjedini.
    2.

    Kalup 20 x 30 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smjesu i poravnati. Peći na 180 C da kora blago porumeni i odvoji se od ivica pleha.
    3.

    Istopiti čokoladu i slatku pavlaku pa preliti preko ohlađene kore. Ostaviti da se čokolada stegne.
    Za fil u 1 dl mlijeka razmutiti gustin i žumanca, ostatak mlijeka i šećer kuvati pa sipati gustin i miješati dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.
    Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađenu kremu pa dodavati po malo umućene pavlake i sve dobro sjediniti, dodati vaniliju pa izmiješato.




    4.

    Kremu premazati preko čokoladnog sloja, poravnati i posuti rendanom čokoladom.
    5.

    Ostaviti da se dobro ohlade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar