loading...

Padejske kifle

Kifle su toliko dobre, da sam morala da vam prenesem :). Potsecaju na kupus kifle, ali ima razlike, listaju se..meke kao dusa, a lagane kao perce :)! Gdja Roza, hvala Vam na divnom receptu .







Sastojci

      Za testo:
     1 kvasac
     4 dcl mleka
     2 dcl vode


     3 ravne kasicice soli
     1 kasika secera
     oko 850 gr brasna
      Za premaz:
     140 gr masti
     3 zumanceta
     1 kasika brasna
      Za kraj:
     1 jaje
      semenje po zelji





Priprema


    1

    Aktivirati kvasac sa 2 dcl toplog mleka, secerom i kasicicom brasna. Dodati ostale sastojke i umesiti meko testo i ostaviti da udvostruci volumen. Nadoslo testo podeliti u 4 jufke. Posebno sjediniti mast, zumanca i brasno i dobro izmesati. Svaku jufku razviti na velicinu veceg tanjira i premazati premazom (sve 4 jufke).
    2

    Ostaviti pola sata da se odmaraju pa po dve spajati.
    3

    Razvlaciti na pobrasnavljenom stolnjaku kao kore za pitu, ravnomerno na sve strane. Testo se rukama razvlaci, a ne oklagijom (jer je i gornja jufka namazana), ne mora biti jaaaako tanko, ali se stvarno super razvlaci..
    4

    Pomocu stolnjaka urolati testo s oba kraja da se skoro sastavi na sredini i preseci nozem po duzini.
    5

    Svaku rolnu iseci poprecno na jednake delove i redjati u pleh (na pek papir). Ostaviti da narastu i premazati umucenim jajetom i posuti semenjem p zelji. Ugrejati rernu na 180 stepeni i peci do rumene boje. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Od ove mere se dobiju dva veca pleha od rerne

Posluživanje



Testo se moze filovati slatkim ili slanim nadevom, ali jaaako su ukusne i ovako prazne :).

Izvor: coolinarika.com



Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar