Fil sa višnjama:
- 500 grama višanja
- 12 kašika griza
- 700 ml vode
- 10 kašika šećera
Žuti fil:
- 7 kašika šećera
- 3 pudinga od vanilije
- 150 grama maslaca
- 800 ml mlijeka
Šlag:
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Keks petit poredati po tepsiji.
Višnje, šećer i griz skuhati u 700 ml tećnosti, u koliko koristite višnje iz kompota onda na količinu iz tegle dodajte toliko vode da dobijete 700 ml tećnosti. Kad to skuhate vruć fil premažite preko keksa.
Puding sa šećerom razmutite u 200 ml mlijeka, ostatak mlijeka stavite da kuha i skuhajte puding. Kad se ohladi sastavite ga sa umućenom maslacem i nanesite na kolač.
Još vam ostaje da umutite vrhnje za šlag i nanesete na kolač.
Tepsija je negdje oko 3ox20.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar