loading...

Brzi kolač od višanja, keksa i žutog fila

 Fil sa višnjama:

- 500 grama višanja
- 12 kašika griza
- 700 ml vode
- 10 kašika šećera

Žuti fil:

- 7 kašika šećera
- 3 pudinga od vanilije
- 150 grama maslaca
- 800 ml mlijeka

Šlag:

- 500 ml vrhnja za šlag


Priprema:

Keks petit poredati po tepsiji.
Višnje, šećer i griz skuhati u 700 ml tećnosti, u koliko koristite višnje iz kompota onda na količinu iz tegle dodajte toliko vode da dobijete 700 ml tećnosti. Kad to skuhate vruć fil premažite preko keksa.
Puding sa šećerom razmutite u 200 ml mlijeka, ostatak mlijeka stavite da kuha i skuhajte puding. Kad se ohladi sastavite ga sa umućenom maslacem i nanesite na kolač.
Još vam ostaje da umutite vrhnje za šlag i nanesete na kolač.
Tepsija je negdje oko 3ox20.


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar