Testo:
1 kg brašna
1 kvasac
1/2 praška za pecivo
3 dcl mlake vode
2 ½ dcl mleka
1 ½ dcl ulja
1 ravna kašika soli
2 ravne kašikice šećera
Nadev:
300 gr salame (sitno seckane na kockice)
6 srednjih komada kiselih krastavaca (takodje sečenih na sitne kockice) – može i bez njih
3 kuvana jajeta – potrebno nam je samo žumance (belance pojesti) – može i bez njih
1 pavlaka
1 margarin
1 kesica origana
soli po ukusu
narendani šajt (edamer) – približno 300 gr
Domaći kečap:
5 dcl kuvanog paradajza
1 ravna kašika brašna
2 – 3 kašikice origana
1 kašikica šećera
1 kašikica soli
1/2 kašikice bibera
Za kečap:
Sve sem brašna pomešati i staviti par minuta da se kuva. Brašno razmutiti u malo (1dcl) hladne vode i dodati u provrli paradajz, kuvati još par minuta.
Priprema:
U mlako mleko i šećer stavimo kvasac i ostavimo da naraste.
Pre toga u posudu sipamo brašno, prašak za pecivo, so i to pomešamo. Tada dodamo mleko sa kvascem i ostale sastojke (ulje na kraju) i umesimo u glatko testo.
Ostavimo ga da naraste (prekrijemo krpom i stavimo na toplo) i za to vreme pravimo fil i kečap.
Kada je naraslo, podelimo testo u 3 – 4 dela.
Svaki deo razvijemo, napunimo sa nadevom, urolamo. Tako urolano, sečemo na pužiće oko 1cm debljine.
Tako iseckane pužiće polegnemo na prethodno namašćenu tepsiju i prekrivenu papirom za pečenje. Pečemo na 200°C do otprilike ¾.
Onda izvadimo i prelijemo kašikom svaki komad sa paradajz prelivom i na svako parče stavimo malo narendanog šajta (trapista ili sl.). Vratimo u lernu da se ispeče do kraja.
Probajte, zaista je jako ukusno i teško je ostaviti jednom kada se proba
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar