Sastojci:
350 g brasna, 150 g kuvanog krompira, 20 g kvasca, 1 kasicica soli, 50 g maslaca, 2 zumanca, 1,5 dl mleka
Nadev: 150 g praske sunke, 1,5 dl kisele pavlake, biber, seckani persun
Priprema:
Zamesiti testo od brasna, kuvanog i propasiranog krompira, dodati so, zumanca, maslac, pripremljeni kvasac i toplo mleko. Dok se testo malo odmara, pripremiti nadev: sunku iseckati na sitne kockice, zaciniti biberom, dodati seckano persunovo lisce i pavlaku, te sve dobro izmesati.
Razviti testo debljine 0,5 cm, izrezati pravougaonike 8x4 cm. Na sredinu svakog pravougaonika, po duzini staviti nadev, oblikovati pirosku i odloziti na tanjir, tako uciniti i sa ostalim testom.
Kad smo napravili sve piroske, spustati jednu po jednu u zagrejano ulje i kratko prziti dok lepo ne porumene sa svih strana. Izvaditi na kuhinjski papir da upije visak ulja. Posluziti ih dok su jos tople uz jogurt ili kiselo mleko.
Napomena: piroske se mogu puniti i nekim drugim nadevom po zelji: sirom, mlevenim mesom, pecurkama, povrcem.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar