Sastojci
600g brasna
1/2 kvasca
2 dl mleka
2 dl jogurta
1/2 case ( od jogurta) ulja
1 prasak za pecivo
1 kasikica secera
2 kasikice soli
+ za fil - po volji
kecap
salama
sir
krastavci
origano
+ jaje za premaz
Priprema
1.
U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati kasikicu secera i kasiku brasna. Kad kvasac nadodje, dodati ostalim sastojcima i zamesiti testo... ostaviti ga, u pokrivenoj vangli, da se podupla.. (najbolje kod toplog 'smederevca' ili zagrejati rernu na 100 stepeni, ugasiti je staviti testo u rernu i cekati da naraste testo...)
2.
...nadoslo testo razviti oklagijom na debljinu oko 1cm, e sad da bi mi sve pancerote bile iste velicine, ja modlom za krofne vadim krugove ( kolicina na slici je od 1kg brasna)... zatim te krugove razvacim koliko moze oklagijom...
3.
...krugove puniti filom po zelji, preklopiti i krajeve pritisnuti viljuskom...
4.
...pancerote slagati u tepsiju oblozenu pek papirom, premazati jajetom i po zelji posuti susamom, origanom, solju, ukrasiti kecapom... kako ko voli...
5.
...peci u rerni, na 200 stepeni, dok ne porumene ( prema mojoj rerni, taman dok pravim drugu tepsiju panceroti, prva tepsija bude pecena...)
6.
...sacekajte da se malo prohladi pa papati fine i mekane pancerote...
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar