loading...
LEDENE NUTELLA KOCKE
Sastojci
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike mljevenih prženih lješnjaka
3 kašike brašna
1 kašika tople vode
1/2 praška za pecivo
1 kašika kakaa
500g mascarpone sira
200ml slatkog vrhnja
80g šećera
4 kašike nutelle
150ml slatkog vrhnja
70g čokolade
Priprema
1.
Odvojiti žumance od bjelanca. Bjelance sa šećerom mutiti u čvrst snijeg, dodati žumance i još malo mutiti. Zatim dodati,brašno pomiješano sa kakaom, praškom za pecivo i miješati kašikom. Umiješati mljevene lješnjake i vodu. Smijesu sipati u pleh veličine 25x25 i peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Vruć biskvit zaliti sa malo mlijeka i ostaviti da se ohladi.
2.
Mascarpone sir miksati sa šećerom i u to dodati neumućeno slatko vrhnje, nutellu i sve zajedno izmiksati u gustu kremu.
3.
Kremu premazati preko biskvita i ostaviti u frižider na 15-20 minuta.
4.
Slatko vrhnje umutiti, a čokoladu istopiti sa kaškicom ulja. Umućeno vrhnje premazati preko kreme i preko vrhnja šarati sa istopljenom čokoladom. Uzeti malu kaškicu i samo po površini lagano u krug okretati da se se vrhnje i čokolada izmiješaju i bude malo šareno. Kolač dobro ohladiti.
izvor : coolinarika.com Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar