loading...

Punjene paprike moje mame - najbolje koje sam probala !


Sastojci 6 osoba

    Meso:
    70 dag miješanog mljevenog mesa
    2 kom sitno sjeckanog glavice luka
    3 čena sjeckanog češnjaka
    1 žlica mljevene slatke paprike
    1 žličica soli
    1/2 žličice crnog papra
    6 žlica riže
    1 žlica sitno sjeckanog peršina
    1 žlica vegete

    Ostalo:
    1 kg paprika
    1/2 dl maslinova ulja
    2 velike žlice brašna
    1 grančica lišća celera
    2-3 velike žlice koncentrata rajčice
    malo soli


Priprema

    1.

    Paprike, najbolje tankih stijenki i babure, očistite od sjemenki, tako da je držite za peteljku i stišćete palcem u krug oko kocena peteljke, vrteći je u ruci i tako dobijete rupu iz koje je lako izvaditi sjemenke.
    2.
    U jednu zdjelu stavite mljeveno meso i redom mu dodajte sve sastojke .
    3.
    Dobro izmješajte ,probajte da vidite da li je dobrog okusa (neće vam ništa biti od malo sirovog mesa).
    4.
    Smjesom napunite paprike .
    5.
    U lonac za kuhanje stavite ulje i prepržite na njemu brašno, kao da radite prežganu juhu.
    6.
    U to dodajte rajčicu pasiranu ili koncentrat.
    7.
    Dolijevajte vode, sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.
    8.
    U umak stavite punjene paprike i grančicu celera, ako nemate grančice celera, dobar je i korijen celera.
    9.
    Poklopite i kuhajte 20 minuta u expres loncu ili sat i pol u običnom loncu.
    10.
    Poslužite vruće sa dosta umaka.


izvor : http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar