Za te situacije svakako sačuvajte ovaj jednostavni recept za slasne domaće čokoladne kolačiće koji ne zahtjeva baš nikakvo posebno umijeće u kuhinji, a svojim okusom mogu parirati nekim od najfinijih slastica koje ponekad iziskuju i višesatnu pripremu.
Sastojci:
- 150 gr mliječne čokolade
- 150 gr bijele čokolade
- 250 gr kikiriki maslaca
>
Priprema:
Na pari ili laganoj vatri otopite mliječnu čokoladu i kikiriki maslac, pomiješajte sastojke te ih ulijte u pleh obložen papirom za pečenje.
Zatim otopite bijelu čokoladu te je izlijte povrh smjese mliječne čokolade i kikirikija. Vrhom drvene kuhače izmiješajte obje smjese na način da dobijete zanimljivi uzorak smeđe i svijetle čokolade.
Ohladite oko pola sata na sobnoj temperaturi te premjestite u frižider dok se smjesa ne stvrdne dovoljno da se može rezati na komade.
Nema komentara:
Objavi komentar