loading...

ČOKOLADNI ROZEN KOLAČ

 Sastojci

    1 pakiranje rozen kora

    FIL
    300 ml mlijeka
    5 žumanjaka
    50 g gustina
    2 žlice brašna
    200 g maslaca ili margarina
    200 g Lino lade nougat
    3 vanil šećera

    GLAZURA
    100g čokolade
    50 g maslaca ili margarina
    100 ml slatkog vrhnja za šlag


Priprema

    1.

   

        Za kremu pjenasto izmiješati, žumanjke, šećer i vanilin šećer. Umiješati gustin, brašno i malo mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijte do vrenja.
        2.

        Umiješati smjesu u vrelo mlijeko i miksati mikserom, vratiti na vatru i tako kombinirati kuhaču i mikser.
        3.

        Skuhanu kremu staviti na hlađenje.
        4.

        Izraditi maslac s vanill šećerom i dodati ohlađenu kremu.
        5.

        U kremu dodati linoladu nougat.
        6.

        Premazati rozen kore kremom i staviti u frižider.
        7.

        Na pari otopiti maslac, čokoladu i slatko vrhnje i preliti preko ohlađenog kolača.

        Vratiti ga na jos par sati u frizider

        Doooobro ohladiti i moj savijet -rezati skalpelom.


izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar