Sastojci
Za koru:
5 belanaca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
2,5 kasike nemlevenog maka
5 kasika brasna
1/2 kesice praska za pecivo
Za fil:
5 zumanaca
300gr sira
2 kasike kajmaka
1/2 case pavlake
200gr sunke
Priprema
1.
Umutiti belanca sa secerom mikserom, dodati brasno, so, mak i prasak za pecivo i sve to rucno lagano sjediniti.
2.
Pleh od rerne obloziti papirom za pecenje i izliti smesu, poravnati i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
3.
Pecenu koru izvaditi iz pleha na mokru krpu, uviti rolat i nakon nekoliko minuta razmotati i namazati filom i sunkom. Opet umotati i najbolje stisnuti suvom krpom ili rastegljivom folijom do sluzenja.
4.
Fil: Staviti da provri voda i u nju ubaciti zumanca koja se pazljivo odvoje od belanaca na jednoj tacni, da ostanu cela, i kad voda provri, ubaciti ih i skuvati par minuta.
5.
Izgnjeciti kuvana zumanca koja se ocede od vode, dodati sir, kajmak i pavlaku i tim filom premazati koru preko koje se poredja sunka. Umotati rolat.
Da se rolat ne bi odmotavao i razdvajao, uvek treba po malo fila namazati preko sunke pre umotavanja rolata.
izvor : coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar