loading...

Slani mak rolat - uvek drugaciji od svih slanih rolata, i vizuelno i ukusom.

 Sastojci

    Za koru:
    5 belanaca
    1 kasicica secera
    1 kasicica soli
    2,5 kasike nemlevenog maka
    5 kasika brasna
    1/2 kesice praska za pecivo

    Za fil:
    5 zumanaca
    300gr sira
    2 kasike kajmaka
    1/2 case pavlake
    200gr sunke


Priprema

    1.

    Umutiti belanca sa secerom mikserom, dodati brasno, so, mak i prasak za pecivo i sve to rucno lagano sjediniti.
    2.

    Pleh od rerne obloziti papirom za pecenje i izliti smesu, poravnati i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
    3.

    Pecenu koru izvaditi iz pleha na mokru krpu, uviti rolat i nakon nekoliko minuta razmotati i namazati filom i sunkom. Opet umotati i najbolje stisnuti suvom krpom ili rastegljivom folijom do sluzenja.
    4.

    Fil: Staviti da provri voda i u nju ubaciti zumanca koja se pazljivo odvoje od belanaca na jednoj tacni, da ostanu cela, i kad voda provri, ubaciti ih i skuvati par minuta.
    5.

    Izgnjeciti kuvana zumanca koja se ocede od vode, dodati sir, kajmak i pavlaku i tim filom premazati koru preko koje se poredja sunka. Umotati rolat.

    Da se rolat ne bi odmotavao i razdvajao, uvek treba po malo fila namazati preko sunke pre umotavanja rolata.


izvor : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar