Sastojci
TIJESTO
brasno
malo ulja
sloi
topla voda
ili jednostavno kupite jufke :)
FIL
spinat
sir za pitu
3-4 kom jaja
so
Priprema
1.
Jufku potkuhamo, premazemo je uljem, pokrijemo najlonom i ostavimo da malo odstoji. Ja inace ne koristim kupovne jufke, ali mislim da se moze nekako napraviti i od njih :)
2. Napravimo fil, razvucemo jufku, filujemo i ubacimo u rernu . Malo je tesko objesniti postupak pravljenja pite, ali mislim da je manje-vise svima poznato kako se to radi.
3. Kad je pita pecena, ja je izvadim iz rerne i nicim ne zaljevam, samo pokrijem, jer moji ukucani i ja volimo kad pita malo hrska. Ma prste da polizes :)
2.
To je sve. Prijatno i polako…da ne pretjerate :)
3.
Evo malo i zvrkova sirnice
4.
Uzivajte :)
Posluživanje
Nisam napravila sliku razvijene jufke, ali sljedeci put ako Bog da kad budem pravila, slikat cu i postaviti u ovaj recept. Super se razvuce, bude kao stoljnjak :)
http://www.coolinarika.com Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar